Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Hersenbrekende wetenswaardigheden parket

Hersenbrekende wetenswaardigheden parket

De eerste RIGO-expertsessie parket met onder andere het Gilde van Parketteurs gisteren was een mooie dag bomvol kennisuitwisseling! Vakinhoudelijke onderwerpen werden van diverse kanten belicht. 

In een sessie met verwerkers, vloerexperts en RIGO specialisten werden verschillende vakinhoudelijke onderwerpen eens goed van alle kanten belicht. Zo hebben we stilgestaan bij de invloed van weekmakers uit lijmen op watergedragen lak. Op de foto wordt een test met verschillende lijmen besproken. Ons laboratorium bereidde de tests voor samen met Han, onze technisch adviseur. Door de samenwerking tussen laboratorium en Han zijn praktijkkennis, kunnen we de invloed van lijm op lak zo realistisch mogelijk nabootsen. De praktijk is immers altijd grilliger dan een laboratoriumomgeving. Een ander veel voorkomend vraagstuk is wat de rol is die zonlicht speelt op het verkleuren van tannines in het hout. Wanneer verkleurt het hout? En waarom weten we zeker dat het niet de lak is die verkleurt? We gaan met deze groep een gezamenlijk onderzoek starten. Een ander heet hangijzer in het vak is natuurlijk het kunnen onderscheiden van de verhalen en feiten rond isocyanaten. We hebben gesproken over de wettelijke kaders, de technische eigenschappen en onze toekomstvisie. Zo brengen we begin volgend jaar een nieuwe STEP lak uit met een ander type harder.

Iedereen bracht zijn eigen ervaringen, waarnemingen en perspectief in tijdens deze expertsessie. Door al deze kennis te combineren, zijn we met elkaar wijzer geworden! Het was een waardevolle en super mooie dag. Daar kunnen we echt van genieten als we zo met elkaar kennis delen.

Wil je meer weten over deze test met lijmen? Bel dan gerust eens met Han. Je bereikt hem ook via het Whatsapp Advies nummer.

test reactie weekmakers in lijm op lak 

< Terug naar het overzicht