Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

Meesters in het maken van een fijne Omgeving.

Waar je bent, bepaalt hoe je je voelt. Dat vinden wij tenminste. En daarom willen we werken aan een fijne omgeving. Bij onszelf op kantoor, in de fabriek, in ons laboratorium, maar ook om ons heen in de maatschappij. Bij onze klanten en bij de opdrachtgevers van onze klanten.

Meer lezen

Meer weten over ons?

DOWNLOAD ONS BRANDBOOK

Want met verf, lak en olie kan je de wereld om je heen mooier maken. Gewoon door een nieuwe laag verf in een mooie kleur. Maar zeker ook, wanneer je daar goede grondstoffen voor kiest die de natuur minder belasten. Zoals onze plantaardige lijnolie. Die is elk jaar opnieuw te oogsten en een stuk schoner dan de gebruikelijke aardolie. En je kan er prachtige authentieke verven mee maken.

Een fijne omgeving vind je natuurlijk ook terug binnen ons bedrijf. We werken aan lekkere werkplekken en -heel belangrijk- aan fijne en deskundige mensen om mee samen te werken. Ook dat draagt bij aan een fijne omgeving waarin je je thuis voelt.

En tenslotte proberen we de omgeving rond om ons bedrijf ook wat mooier te maken door Kunst en Cultuur te sponsoren. Want Kunst en Cultuur rekenen wij ook tot de Schone Kunsten en bovendien zetten ze aan tot nadenken. Kunst en Cultuur verruimt je blik en kleurt je mening. En dat is helemaal ons ding: blikken en kleuren!

De mensen die RIGO Verffabriek vormen

Meer lezen

Het maken van verf is bij ons echt mensenwerk. En daar zijn we trots op. Daarom kunnen wij zeggen: RIGO Verffabriek is een platform voor en door vakmensen. Samen realiseren we de mooiste producten. Samen maken we Meesterwerk.

We zijn trots op onze teams, elk met zijn eigen vakgebied en meesterschap: het laboratorium, de technisch adviseurs, de productie, het magazijn, de marketing, het management, de administratie, het verkoop team en alle anderen die samen RIGO Verffabriek vormen.

En daarom zie je op onze website en onze brochures steeds onze eigen mensen. Want wie kan er beter vertellen wat we maken en hoe we het maken dan de meesters zelf? En natuurlijk is jouw vakmanschap weer nodig om met ons product een meesterwerk te maken. Zo realiseren we samen de mooiste projecten.

En mocht het nodig zijn dan staan onze technisch adviseurs altijd klaar om je te adviseren.

 

Waarde toevoegen door vakmanschap

Meer lezen

Alles voor het Meesterwerk. Dat is waar we ons op richten. Ervoor zorgen dat het vakmanschap van onszelf én van onze klanten toeneemt. Want met vakmanschap maak je waardevolle dingen. Dingen die iets bijdragen aan de economie.

We geloven dat nu, maar zeker in de toekomst, onze economie niet alleen kan draaien op kennis en consultancy. Er moeten ook gewoon dingen gemaakt worden. En dan niet ‘zo goedkoop mogelijk’, maar met een prijs die past bij de arbeid die erin gestopt wordt. Zo kan elke vakman zijn eigen kennis en kunde omzetten in een waardevol product en daar een eerlijke prijs voor krijgen.

Of het nou onze verf en lak is, of het schilderwerk dat ermee gedaan wordt. Een meesterwerk heeft altijd waarde.

Bij RIGO Verffabriek zorgen we ervoor dat vakmensen een meesterwerk kunnen maken. Door goede producten te leveren, door oplossingen te ontwikkelen en door in gesprek te zijn voor een goed advies.

We vertrouwen op echtheid

Meer lezen

Onze visie is, dat onze maatschappij behoefte heeft aan echtheid. Aan eerlijke informatie, aan vakmanschap, aan waardevolle producten. Wij willen die ontwikkeling graag voeden en vorm geven, omdat we ons daar lekker bij voelen.

Dat doen we bijvoorbeeld door ‘duurzaamheid’ als een heel normaal onderdeel van onze producten te zien. En niet als een aantrekkelijk marketing verhaaltje. Of door het vakmanschap van onszelf voortdurend te ontwikkelen in plaats van het werk zoveel mogelijk te automatiseren. Of bijvoorbeeld door niet te denken dat onze producten altijd zo goedkoop mogelijk moeten zijn, maar dat we juist goede en waardevolle producten moeten maken. Voor een eerlijke prijs.

Voorop lopen sinds 1938

Meer lezen

De naam RIGO is afgeleid van Gonda Ris, de vrouw van oprichter Henk van Westerhoven. Samen begonnen ze in 1938 de Verf Manufactorij RiGo. Met de verfkennis van Henk, de ondernemerszin van Gonda en een gezamenlijke eigenwijsheid, onderscheidden ze zich al snel met slimme, eigentijdse producten.

Naast de traditionele verfproducten, maakten ze op basis van de nieuwste bindmiddelen Solveliet, wat werd aangeprezen als 'plastic paint', en de schrobvaste muurverf K.N.B. (afkorting voor Kan Niet Beter). Het recept voor de veegvaste witpasta Altijgo (Altijd Goed) werd ontwikkeld en datzelfde recept wordt nog steeds gemaakt. Het was hun ideaal om de nieuwste technologiën om te zetten in de beste producten van hun tijd.

In de jaren '70 kwamen hun zoons Arnold en Robert in het bedrijf. Ook zij waren gedreven op zoek naar hoe het beter kon. Maar inmiddels ontstond het bewustzijn dat 'plastic paint' en aardolie langzamerhand de aarde begonnen uit te putten. Zij richtten zich dus op het vertalen van duurzaamheid in producten als Aquamarijn lijnolieverf en RigoStep watergedragen lakken.

In 2010 namen vervolgens Toon en Machiel, zoons van Arnold, het familiebedrijf over. Zij combineren de technische vooruitstrevendheid van Henk en Gonda en de duurzaamheidsgedachte van Arnold en Robert en voegen hier hun visie op vakmanschap en echtheid aan toe.

Zo loopt RIGO Verffabriek al drie generaties lang voorop.

Wortels in IJmuiden

Meer lezen

Al vanaf de eerste liters maken we onze verf in IJmuiden. Een havenstad met strand en visserij. Duinen en industrie. Een karakter van aanpakken en zeggen wat je te zeggen hebt.

IJmuiden is een bijzondere plaats. Het ligt ingesloten tussen de zware staal-industrie in het noorden en het ruige duinlandschap in het zuiden. Tussen de uitgestrekte Noordzee in het westen en de drukke metropool Amsterdam in het oosten.

Deze uitersten om IJmuiden heen zorgen voor een interessant spanningsveld en een bijzonder karakter.

IJmuiden is niet alleen maar natuur of alleen maar strand, het is tegelijkertijd ook industrie en ook een voorstad van Amsterdam.

En dat geldt eigenlijk ook wel een beetje voor RIGO Verffabriek. We zijn niet alleen maar een flexibel familiebedrijf, maar we zijn tegelijkertijd ook een professionele organisatie met robuuste werkwijzes. En we zijn niet alleen maar bezig met technisch goede producten, we zijn tegelijkertijd ook bezig met de schoonheid en inspiratie van mooie kleuren.

Zo zie je maar, je afkomst kan je nooit verloochenen.