Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Het Gallisch dorp .IJmuiden

Het Gallisch dorp .IJmuiden

Als je aan IJmuiden denkt wat zeg je dan? Vraag het aan tien verschillende mensen en je krijgt tien verschillende antwoorden. Zo bleek deze week maar weer eens toen het onderwerp bij ons op de zaak aan de orde kwam.

Zakelijk proberen we te ontrafelen wat “IJmuiden” voor ons betekent. Het zijn onze wortels en daar zijn we trots op. “Als je goed kijkt leer je vanzelf van IJmuiden te houden”. Het levende bewijs van die stelling zat in ons midden. Ze is vijf jaar geleden naar IJmuiden verhuisd voor de liefde, waarbij indertijd de eerste date op een fiasco uitdraaide vanwege het afschrikwekkende karakter van de woonplaats van de date “Hier kun je toch niet wonen?”. Ze omarmt IJmuiden (en de liefde) nu met volle overtuiging.

Een recht geaard IJmuidenaar, geboren en getogen in Oud-IJmuiden, vertelt juist hoe zijn hart sneller gaat kloppen bij het zien van de hoogovens en hoe hij overspoeld wordt met een gelukzalig gevoel van thuiskomen.

Een collega van buiten IJmuiden, zelfs van buiten de Randstad, observeert ons ongelovig. “Ok, ik zie dan weliswaar niet zóveel van IJmuiden behalve dat wat ik zie vanuit de auto, maar IJmuiden is toch gewoon heel lelijk?!”

Dan oreren wij weer over de schoonheid van de natuur en het rauwe van vishandel en de industrie, de prachtige landgoederen en skyline van de hoogovens. “Ja, zegt de collega van buiten de Randstad, maar jullie spelen vals! Dat is toch helemaal niet IJmuiden? Dat is Velsen-Zuid, Velsen-Noord, Santpoort, Driehuis…” Nou voor ons ís dat IJmuiden. Voor ons is het evident: IJmuiden is groots, is Velsen, is potentieel Metropool Regio Amsterdam. Voor ons is IJmuiden ambitieus, stoer, sterk en rebels als het Gallisch dorp van Asterix en Obelix.

Ik achtte mijzelf gelukkig met mijn bestuursrol in Citymarketing .IJmuiden. Eens te meer blijkt hoe hard het nodig is. Ik zal mijn collega de hem onbekende kanten van IJmuiden laten zien.

< Terug naar het overzicht