Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Samenwerking met de Zaanse Molens

Samenwerking met de Zaanse Molens

Onze Hollandse Lijnolie wordt uit het lijnzaad "geslagen" door oliemolens op de Zaanse Schans. Honderd jaar geleden werd er volop vlas geteeld in Nederland. Het werd gebruikt voor de productie van...

Honderd jaar geleden werd er volop vlas geteeld in Nederland. Het werd gebruikt voor de productie van linnen (vezelvlas) en voor de productie van lijnolie. Inmiddels is het een vergeten gewas. En zie je het nauwelijks meer op onze velden staan. Omdat wij ons afvroegen waarom dat zo is zijn we gaan experimenteren met het telen van ons eigen vlas. Nou ja, dat doen we natuurlijk niet zelf. RvR loonbedrijf uit Hoofddorp zaait en oogst voor ons. Wij brengen de opbrengst vervolgens naar de Zaanse Schans waar de professionele molenaars de lijnolie uit het lijnzaad slaan. 

Waar de oliemolens voorheen pinda's in moesten kopen om het wereld erfgoed draaiende te houden, hebben ze nu een commerciele opdracht van een Hollandse Verffabriek. 

In IJmuiden maken we vervolgens onze TOPLIN en ROYL producten met Hollandse lijnolie. Gewoon omdat we er in geloven dat deze plantaardige olie nog altijd het beste bindmiddel levert. Lijnolie blijft taai en elastisch in tegenstelling tot alkyd, en wordt zodoende regelmatig teruggevonden in honderden jaren oude verflagen.

Thema: Hollandse Lijnolie - biobased grondstoffen - duurzaamheid - duurzame verf - duurzaam produceren

< Terug naar het overzicht