Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Zeilend vrachtschip zet koers naar IJmuiden

Zeilend vrachtschip zet koers naar IJmuiden

De “Tres Hombres” is een zeilend vrachtschip dat eerlijke producten verscheept, zoals ambachtelijke cacao, rum, koffie, wijn en honing. Het schip is vernoemd naar drie vrienden

die in 2007 zijn begonnen een zeilend transport bedrijf op te zetten. Ze verschepen producten op windkracht. Het zeilschip de Tres Hombres heeft geen motor. Deze vorm van transport vereist hoge mate van vakmanschap en meesterwerk. Ze kunnen maximaal 40 ton (40.000 kilo) aan goederen vervoeren. Ze maken zoveel mogelijk stops onderweg, want een stop betekent handel. Zo zijn ze op maandag 15 november 2021 weer vertrokken uit de haven van Den Helder, richting Portugal, de Canarische Eilanden (o.a. La Palma) en van daaruit steken ze de oceaan over naar het Caraïbische gebeid. In Portugal laden ze olijfolie en sardines, in La Palma laden ze wijn en nemen dit mee de oceaan over. In het Caraïbische gebied doen ze de Dominicaanse Republiek en Barbados aan en verhandelen ze de wijn voor rum, cacao en koffie.

 

 

Tegen alle heersende conventies in bewijzen zij dat het mogelijk is: eerlijk klimaat neutraal transport, van de ene kant van de oceaan naar de andere.

Wij ontmoetten Andreas, een van de drie vrienden en schippers van rederij Fairtransport een aantal jaar geleden toen het schip de Tres Hombres op de wal lag in Den Helder voor onderhoud. Zij vonden ons, omdat ze op zoek waren naar een verf voor hun schip die zo min mogelijk klimaatimpact zou hebben, maar maximaal kan beschermen. Zo gebruiken ze nu al jaren onze lijnolie standverf voor al het houtwerk boven de waterlijn en wordt er volop gebruikt gemaakt van rauwe lijnolie voor de staalconservering aan binnen en buitenzijde van het schip.

Wij zijn ongelooflijk trots op deze drie vrienden die inmiddels een goedlopende rederij hebben genaamd Fair Transport en daarmee de mooiste heerlijkheden van over de hele wereld verkopen. We zijn blij dat we er wat van hebben weten te bemachtigen voor jullie, want de rum en chocola zijn inmiddels echte hardlopers. We hopen dat jullie er net zo van zullen genieten als wij! En we hopen dat dit verhaal je inspireert van de gebaande paden af te gaan! Als een echte ontdekkingsreiziger.

< Terug naar het overzicht