Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

BaarsjesBoefje

Gefascineerd door het menselijk lichaam ontwierp Artis, leerling Hout- en Meubileringscollege, een stoel gemaakt uit restmateriaal.

BaarsjesBoefje

OBJECT

Stoel ‘BaarsjesBoefje’

OPDRACHTGEVER

Praktijkopdracht Hout- en meubileringscollege

UITGEVOERD DOOR

Artis Wouters, student Hout- en Meubileringscollege

TOEGEPASTE PRODUCTEN

SKYLT Grondlak #5020 SKYLT Original #5510

 

UITDAGING

Bij het Hout- en Meubileringscollege leren studenten door veel te doen. Talenten worden ontdekt en verder ontwikkeld. Het HMC leidt studenten op tot bevlogen, creatieve en ondernemende vakmensen. Een onderdeel van de opleiding zijn de praktijkopdrachten. “Dit keer kregen we de opdracht om een zitmeubel te ontwikkelen”, vertelt Artis.

OPLOSSING

“Ik ben erg gefascineerd door het menselijk lichaam en wist al snel dat ik daar iets mee wou doen. Ik ben gaan ontwerpen vanuit het lichaam van een vrouw en ben van daaruit allemaal houdingen gaan uitproberen. Ik heb gespeeld met diverse houdingen en de reacties die daarop loskwamen.

De stoel “BaarsjesBoefje” is gemaakt van divers plaatmateriaal resthout. Door de organische vormen van de stoel, springt het lijnenspel van het verschillende materiaal er heel mooi uit. Omdat ik de stoel zijn natuurlijke uitstraling wilde laten behouden heb ik voor SKYLT Original gekozen. Ik ben super tevreden met de keus, want nu is zelfs het vocht zuigende MDF waterdicht. Hiervoor heb ik wel eerst een laag SKYLT Grondlak aangebracht.”