Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

BlueCity Rotterdam

Een voormalig zwembadcomplex omgetoverd tot een kantoorconcept voor bedrijven die circulaire economie hoog in het vaandel hebben staan. Dat is BlueCity Rotterdam. Geen wonder dat ze voor één van de kantoorvleugels uitkwamen bij SKYN Recycled muurverf.

BlueCity Rotterdam

OBJECT

Kantoorvleugel BlueCity, Rotterdam

ARCHITECT

Superuse Studios

TOEGEPAST PRODUCT

SKYN Recycled Muurverf #8550

 

UITDAGING

Het kantoorconcept BlueCity in Rotterdam is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen. De transformatie van het voormalige zwembadcomplex Tropicana wordt gefaseerd uitgevoerd waarbij de voormalige discotheek als eerste werd aangepakt. BlueCity offices.

OPLOSSING

Het eerste deel van de transformatie is voor het grootste deel circulair uitgevoerd. Voor de wanden kwam Superuse Studios dan ook uit bij onze SKYN Recycled Muurverf (voorheen EvA-muurverf). SKYN Recycled Muurverf bestaat voor 97% uit hergebruikte verfrestanten. Iedereen kent wel de halflege emmers verf die achter in de trapkast of kruipruimte staan. Totdat je gaat verhuizen en je ze inlevert bij het afvaldepot. Normaal gesproken gaan ze vervolgens rechtstreeks de energieverbrandingsoven in. Maar ons is het gelukt om, samen met de afvalinzamelaar, die verfrestanten uit te sorteren en opnieuw te gebruiken voor een nieuwe partij professionele muurverf. We hebben een proces ontwikkeld waarbij we maximaal 3% nieuwe grondstoffen toevoegen.

< Terug naar het overzicht