Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Flitsende Streetart in Utrecht

Streetart op de vloer brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Naast kleurmogelijkheden zijn glansgraad en slijtvastheid dan een extra vereiste. Onze technisch adviseurs werden ingeschakeld om mee te denken!

Flitsende Streetart in Utrecht

Object

Uitgevoerd door

Amsterdam Streetart

Groothandel

RIGO Verfcentrum

Ondergrond

Egaline vloer

Toegepast Product

EKODUR Aflak 1K interieur Satijn, EKODUR Grondverf, STEP Parketlak 2K Glans, STEP Parketlak 2K Mat

 

De uitdaging

Amsterdam Streetart kreeg de opdracht een full-colour kunstwerk te maken op de vloer in Hotel Moxy in Utrecht. De kleuren moesten voldoen aan het kleurpalet van de STIJL, waarin o.a. het iconische Mondriaan huis in Utrecht is gebouwd. Omdat Amsterdam Streetart over het algemeen verticale wanden van kunst voorziet vroegen ze ons om advies voor het juiste verfsysteem op deze ondergrond. Er moest dus zowel gewerkt worden met intensieve primaire kleuren in combinatie met een uitstekende slijtvastheid en een mat uiterlijk.

Kleur opzetten met EKODUR

De oplossing

Het kunstwerk is opgezet in de juiste kleuren met EKODUR Grondverf en EKODUR Aflak 1K Interieur. De watergedragen EKODUR verven zijn in alle kleuren van de regenboog aankleurbaar middels ons kleurenmengsysteem.

Het vloerkunstwerk kan daarna worden beschermd met STEP Parketlak.

Om de intensiteit van de kleuren te waarborgen is er eerst een laag STEP Parketlak 2K Glans overheen gegaan. Als laatste laag is de STEP Parketlak 2K Mat toegepast om het juiste matte uiterlijk te verkrijgen.

 Samenwerking RIGO en ASA

Het Eindresultaat

Deze streetart is een echte blikvanger geworden in Mondriaan kleuren in dit trendy hotel. De samenwerking tussen RIGO Verffabriek en Amsterdam Streetart heeft weer een bijzonder en slijtvast kunstwerk opgeleverd. Een geslaagde samenwerking in een fijne omgeving.

< Terug naar het overzicht