Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Kracht in combinatie

De parketvloer in dit appartement bleek ook na volledig kaalschuren nog te vlekkerig om transparant te kunnen worden afgewerkt. Voor een prachtig eindresultaat werd gezocht naar een combinatie van verschillende producten.

Kracht in combinatie

Datum uitvoering

Januari 2024

Object

Appartement aan de Oude Maas in Spijkenisse

Opdrachtgever

Particulier bezit

Verwerker/uitgevoerd door

Wando Parket - Peter Teunisse - Stiekem verdacht van vakwerk

Groothandel

Plinten en Profielen Centrale

Ondergrond

Eiken Bruynzeel Parket - eerste sortering

Toegepaste producten

ROYL Reactieve Beits Gerookt #4014, SKYLT Overlakbare Kleurolie Clear #5050 en White #5051, SKYLT Original #5510, SKYLT Extra Topcoat #5300

 

Uitdaging

De parketvloer in dit appartement bleek ook na volledig kaalschuren nog te vlekkerig om transparant te kunnen worden afgewerkt.

Voor het opwaarderen combineerde Wando Parket de verschillende mogelijkheden van het RIGO-assortiment tot dit prachtige eindresultaat.

Oplossing

Het vlekkerige kale hout kon met de ROYL Reactieve Beits weer homogeen van kleur worden gemaakt. Peter koos voor de kleur Gerookt in combinatie met een 50/50 mix van de SKYLT Overlakbare Kleurolie basis Wit en basis Clear. Hiermee bereikte hij de door de bewoners gewenste grijze tint, met iets witte nerf.

Twee lagen SKYLT lak zorgde voor de onzichtbare bescherming.

Resultaat

Met de gekozen SKYLT Extra Topcoat als laatste laklaag hebben de bewoners - ook met het strijklicht op deze hoge etage - een blijvend mooie en gemakkelijk reinigbare vloer.