Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

ÉÉN van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in Nederland

Object:

Landgoed Bingerden, Angerlo

Opdrachtgever:

Barones van Weede

Uitgevoerd door:

Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken

Toegepaste producten:

Binnen: TOPLIN Aqua Aflak Zijdeglans, TOPLIN Aqua Aflak Hoogglans, TOPLIN Aqua Grondverf, TOPLIN Aqua Voorlak, silicaat afwerking wanden.

Buiten: TOPLIN Aflak Hoogglans

 

ÉÉN van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in Nederland

De uitdaging:

De opdrachtgeefster heeft een aantal zeer specifieke vereisten ten aanzien van de te gebruiken afwerkingssystemen:
-Damp- open, ademend
-Vochtregulerende wandafwerking
-‘Eenvoudige’/natuur-eigen chemie
-Verfproducten gebaseerd op herwinbare grondstoffen
-Lijnolieverf

Bingerden Toplin Aqua en Skyn Sol-silicaatverf

De ondergrond:

Grenen, Leem, bestaan geschilderd, nieuw onbehandeld

De oplossing:

Het landgoed is en wordt binnen volledig gerenoveerd. Er zijn nieuwe kozijnen en ramen geplaatst en de wanden zijn voorzien van een Leemstuc.
Voor het houtwerk is in samenspraak met de opdrachtgeefster en de de verwerken gekozen voor een verfsysteem met TOPLIN AQUA Zijdeglans. Dit is een watergedragen Lijnolieverf systeem welke geheel nieuw ontwikkeld is door RIGO Verffabriek. Deze verflijn bestaat uit een grondverf, voorlak en een aflak in zijdeglans en hoogglans. Landgoed Bingerden is het eerste werk waar gebruik gemaakt is het TOPLIN AQUA systeem.

Voor de afwerking van de Leemstuc is gekozen voor een Silicaatafwerking. Ook hierbij kan worden gemeld dat Landgoed Bingerden het eerste project is waar gewerkt is met een Silicaat afwerking van RIGO Verffabriek.

De buitenafwerking was voorzien van een Zijdeglans verfsysteem. op deze landelijke en bosrijke locatie bleek dat een zijdeglans verfsysteem onderhevig was aan vuilaanhechting en daardoor veel onderhoud nodig had in de vorm van reinigen e.d. Voor de buitenafwerking daarom is gekozen voor een afwerking met een Lijnolieverfsysteem, te weten TOPLIN aflak Hoogglans.

Het resultaat:

Ten tijde van het schrijven van deze projectbeschrijving wordt er nog volop gewerkt aan het landhuis. De buitenafwerking is reeds in 2018 voltooid. De afwerking met TOPLIN Aflak Hoogglans is erg mooi geworden.

Binnenshuis is er nog volop bedrijvigheid. Leo Scholten is nog druk bezig om al het schilderwerk tot een mooi geheel te maken.

Bingerden exterieur

< Terug naar het overzicht