Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Oase van licht

Het huis was omgetoverd van een bruin cafe naar en oase van licht en de woonkamer leek wel twee keer zo groot.

Object

Woonhuis - Soest

Uitgevoerd door

Vloeroptimaal - Het betrokken familiebedrijf van Marcel en Frank Pirets

Groothandel

Plinten en Profielen Centrale

Ondergrond

Renovatie eiken lamelparket, in het werk geschuurd

Toegepaste producten

ROYL Reactieve Beits #4011 Wit, SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K #5051 kleur Livid W10, 2 lagen SKYLT Original #5510.

Oase van licht

Uitdaging

De bewoner wilde graag een natuurlijke heldere basis voor een kleurrijk interieur. De houten vloer was in de loop van de jaren zo donker geworden. Hun eerste idee was om de vloer dan maar dekkend wit te verven. Zonde, zei VloerOptimaal, om dit advies vervolgens te onderbouwen met stalen van diverse gradaties wit op basis van ROYL olie.

ROYL Reactieve Beits 

Oplossing

De keuze viel op de witste kleurolie Livid (W10) in combinatie met een voorkleuring door ROYL Reactieve Beits Wit. Maar dan wel graag met een afwerking van lak. Die wens kon worden ingevuld door te switchen naar de SKYLT Overlakbare Kleurolie en af te lakken met SKYLT Original.

Eindresultaat

Het resultaat overtrof de verwachtingen van de bewoners. Het huis was omgetoverd van een bruin cafe naar en oase van licht en de woonkamer leek wel twee keer zo groot. Door de transparante afwerking heeft de vloer de natuurlijke uitstraling van echt hout behouden.

Martiene: "Onze eikenhouten lamelparketvloer was in de loop van de jaren donker bruin geworden. Aanvankelijk wilden wij de vloer in de woonkamer laten schuren en wit verven. Op advies van VLoeroptimaal hebben we gekozen voor schuren, logen en white wash behandeling. We zijn voor een aantal dagen in een vakantiehuisje gaan zitten. Toen we terugkwamen konden we onze ogen niet geloven. Ons huis was omgetoverd van bruin cafe in een oase van licht. De kamer leek wel twee keer zo groot. En omdat de houtnerf nog zichtbaar is na het logen en white washen, heeft de vloer toch nog de warme gloed van hout. We zijn er ontzettend blij mee.De mensen van Vloeroptimaal hebben hard gewerkt en ook het huis netjes voor ons achtergelaten. We denken erover om deze zomer ook de parkevloer van de bovenverdieping door hen te laten opknappen met dezelfde behandeling."

< Terug naar het overzicht