Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Ontdek de Schippersbeurs, een smaakvolle belevenis in een prachtige omgeving.

Object:

Schippersbeurs, Restaurant Fiera, Antwerpen

Uitgevoerd door:

Schildersbedrijf ProReno en Wepaint

Aannemer: Nv Handelsbeurs Antwerpen daaronder vallen: PMV, AG VESPA, De Sax bvba, Diepensteyn NV, Denys Global NV.

Opdrachtgever:

J&M Catering Traiteur

Architect:

Orientes, Architectenbureau ELD Partnership, Cathérine Verbraeken

Groothandel:

Jordan & Co Natuurverven bvba, Kalmthout

Toegepaste producten:

Maril lijnolie muurverf en ROYL Beschermende olie 

Ontdek de Schippersbeurs, een smaakvolle belevenis in een prachtige omgeving.

De uitdaging:

De Schippersbeurs is gebouwd in de 19e eeuw. Het diende jarenlang als aankomstpunt voor internationale schippers, waarna hun goederen werden verhandeld in de aangrenzende Handelsbeurs. De uitdaging was om de grote handelsruimte, de Schippersbeurs niet kil te doen lijken, de wanden moesten in een witte kleur geschilderd worden maar door de lichtkoepel en de hoogte lijkt het al snel kil. De kleur was van groot belang. De verf die voorgeschreven is was lijnolieverf, we kozen voor Maril Lijnoliemuurverf. Er is een nieuw visgraad vloer geplaatst, deze mocht niet te nieuw lijken en moest zo afgewerkt worden dat het dagelijks belopen kan worden (wijn vlekken, naald hakken, eten, iedere dag schoonmaken) kortom: voor intensief gebruik. Alles moest samen vallen, kleur, geur, gevoel en smaak.

Schippersbeurd

De ondergrond

De wanden waren deels bijgewerkt en deels origineel.

In de Brasserie werd een nieuwe eiken visgraat vloer geplaatst.

Brasserie Fiera

De Oplossing

De Schippersbeurs is altijd een plek geweest waar mensen en producten bij elkaar kwamen. Zo kwamen onze verf producten en de architecten ook bijeen om ter plekke te gaan kijken welke producten en kleuren er in de ruimte zouden passen. We hebben meerdere proefvlakken op de wanden gezet om de juiste kleur te vinden. Het systeem was ook belangrijk, de wanden waren deels bijgewerkt en deels origineel. Werkt voorstrijk dan wel of niet? Zuigt de ondergrond veel of neemt deze niks op? Allemaal vragen waar we achter zijn gekomen door het zelf te ervaren. De lijnolieverf is damp open en antistatisch, in grote ruimtes zoals de Schippersbeurs is dat erg prettig. De verf ziet er natuurlijk uit, absoluut niet plastic achtig. Dit is waar de opdrachtgever ook naar op zoek was, gevoel.

Het Resultaat

De Schippersbeurs is altijd een plaats geweest van bedrijvigheid, ontdekking en smaak. Dat is waar Fiera vandaag voor staat: smaakvolle ontmoetingen, in een prachtige omgeving. Reserveer een tafel bij Restaurant Fiera en ontdek een prachtig stukje geschiedenis van Antwerpen.

Restaurant Fiera

< Terug naar het overzicht