Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Restaurant krijgt totale metamorfose

Object

Villa Westend - Velserbroek

Interieur architect

Sjoerd Korevaar Interieurarchitectuur

Uitgevoerd door

Office Projects

Aannemer

R.V.M. Bouw en Onderhoud

Opdrachtgever

Villa Westend

Groothandel

RIGO Verfcentrum

Ondergrond

Diverse bestaand schilderwerk: kozijnen, deuren, interieur elementen kunststof elementen, ventilatieroosters betonlook muurverf houten balken

Toegepaste producten

SKYLT Original, EKODUR 1K en 2K, ROYL Oil 2K

Restaurant krijgt totale metamorfose

DE UITDAGING

Restaurant Villa Westend met zijn 360 vierkante meters kreeg een totale metamorfose. Alle vloeren, wanden en plafonds werden vervangen of geschilderd. Bestaand schilderwerk kreeg een andere kleur. Sjoerd Korevaar Interieurarchitectuur maakte het ontwerp. De eigenaar van Villa Westend bewaakte het ontwerp en schakelde RIGO Verffabriek in voor het advies in de technische afwerking.

WANDAFWERKING de wandafwerking in een staalblauwe betonlook was een prominent element in het design. De wandafwerking vroeg om een extra beschermende onzichtbare laag om de wanden te kunnen beschermen tegen het intensieve horeca gebruik, zowel in de restaurant zalen als bij de sanitaire voorzieningen.

SCHILDERWERK Het schilderwerk was in het design aangepast op de kleur van de wandafwerking en de kleuren moesten op maat worden gemaakt. Bovendien was er sprake van diverse verschillende ondergronden, varierend van kunststof, metalen en houtwerk.

PLAFOND de onbehandelde plafondbalken kregen in het ontwerp een zwarte houtlook.

DE OPLOSSING

De betonlook WANDAFWERKING werd afgewerkt met twee lagen SKYLT Original. Dankzij het onzichtbare karakter van SKYLT kan de oorspronkelijke esthetiek van de gekozen wandafwerking behouden blijven, maar wordt deze wel beschermd met een reinigbare en onzichtbare coating.

SCHILDERWERK Voor de diverse te schilderen elementen werd er afwisselend gewerkt met EKODUR Aflak 1k (kozijnen, ventilatie roosters) en EKODUR Aflak 2K (deuren en verrijdbare bar elementen).

PLAFOND Op de houten balken aan het plafond werden diverse kleur opties getest in de vorm van ROYL OIL 2K met een kleurpigment. Uiteindelijk is er gekozen voor de kleur Pitch.

 

HET EINDRESULTAAT

Het ontwerp van Sjoerd Korevaar Interieurarchitectuur is nauwlettend gevolgd door alle betrokken uitvoerende partijen. Dankzij een nauwe samenwerking tussen de opdrachtgever Villa Westend, de aannemer en de technisch adviseurs van RIGO Verffabriek konden er oplossingen (en kleuren) op maat gemaakt worden. Het is een zeer verfijnde metamorfose geworden met oog voor detail. www.villa-westend.nl

open haard  

< Terug naar het overzicht