Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Bloeiend vlas rond de langste dag

Bloeiend vlas rond de langste dag

75 dagen geleden werd 5 hectare vlas voor ons ingezaaid. Komend weekend ten tijde van de langste dag van het jaar staat het vlasveld naar verwachting in volle bloei. Je kunt er makkelijk een kijkje nemen.

Een nagenoeg uniek fenomeen in het Hollandse landschap: bloeiend vlas zover als het oog reikt! We telen vlas voor lijnolie. Van lijnolie wordt lijnolie standolie gemaakt, wat dient als bindmiddel voor onze TOPLIN Verven en ROYL olie.

Een enkel bloemetje bloeit maar een paar uur, voordat het zijn blaadjes laat vallen. Maar gelukkig zijn er heel veel bloemetjes en staat het hele veld dus wel een aantal dagen in bloei.

Naar verwachting bereikt de bloei komend weekend zijn hoogtepunt. Het is de moeite waard te gaan kijken. Je vind het vlasveld hier Vlasveld Polderbaan:

IJweg Vijfhuizen: parkeren op de parkeerplaats van de Spottersplaats Polderbaan Schiphol. Het vlasveld bevindt zich ten noorden van het Bulderbos, links aan het Polderbaanpad (fiets- en wandelpad). Rechts van dit pad stijgen en landen de vliegtuigen.

 

Vlasbloem in de knop

Thema: duurzaamheid - duurzame verf - duurzaam produceren - Hollandse lijnolie - biobased grondstoffen.

< Terug naar het overzicht