Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Dutch Beach art maakt RIGO-kunst

Dutch Beach art maakt RIGO-kunst

In juni 2019 lieten we door Dutch Beach Art dit fantastische strand kunstwerk maken. En nu eens niet met verf, maar met zand.

Gewoon omdat we van kunst en van mooie en gekke dingen houden. Lokaal sponsoren we kunst en cultuur, omdat we er van overtuigd zijn dat dat een samenleving mooier maakt. Kunst geeft kleur en verruimt je blik. En laat dat nou net ons ding zijn: kleuren en blikken.

Toen Amanda Tim en zijn vrienden van Dutch Beach Art eens op het strand zag werken aan een zandfiguur ontstond het idee een RIGO-kunstwerk te laten maken. Gelukkig was er een klik, en wilde Tim speciaal voor ons een ontwerp maken in zand.

Tim Hoekstra had het zichzelf niet makkelijk gemaakt met het ontwerp. De avond van tevoren was het nog een hele wiskundige puzzel geweest om vooral het middenpatroon te doorgronden en er een werkplan voor op te stellen.

Het werd een race tegen de klok want de zee kwam snel opzetten.

Uitleg van Tim bij het kunstwerk:

De blokken in het midden staan voor het vakmanschap dat jullie ook ondersteunen van de parketteurs en schilders. Daarnaast staat het voor jullie top product.
Het idee van de indianentooi ontstond na het zien van een oud blik (zie onze vitrinekast). Het geeft het belang aan van de herkenning van onze voorvaderen  en het belang deze te herkennen. Ze geven ons wijze lessen en hebben gezorgd voor ons voorbestaan. Jullie bedrijf stoelt op al drie generaties hard werken. Naast de veren is er lijnzaad te zien. De grondstof gegeven uit de natuur en basis product voor jullie oliën en verf.

 

Zie voor nog meer te gekke zandkunstwerken van Tim en zijn vrienden https://www.facebook.com/Dutchbeachart/

 

Thema: kunst en cultuur

< Terug naar het overzicht