Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Horizon College bezoekt RIGO Verffabriek

Horizon College bezoekt RIGO Verffabriek

Wat is er nu eigenlijk allemaal precies nodig om verf te maken? Een zestiental eerstejaars leerlingen Schilderen van het Horizon College vertelden we hier meer over tijdens hun bezoek aan RIGO Verffabriek.

door Macy

Na een korte presentatie over de verschillende basisbestanddelen van verf, volgde de workshop ‘Hoe maak je verf?’ Op kleine schaal werd er nagebootst wat je allemaal moet doen en toevoegen om verf te maken. Uiteraard mochten de leerlingen daarna ook zelf onze producten uitproberen. Er werd geschilderd met zowel de watergedragen verven als onze lijnolieverf om het kwastgevoel te ervaren. Een rondleiding door de fabriek maakte de dag compleet.

Marcel van der Veldt -docent/mentor- over het bezoek via LinkedIn: “Vandaag een bezoek gebracht aan de verffabriek RIGO in IJmuiden. Een prachtige fabriek waar veelal handmatig producten worden gemaakt #veelgeleerd . Dank aan het hele team van RIGO voor de warme ontvangst en alle inzet om de toekomstige schilders weer een beetje beter te laten begrijpen hoe je verf maakt. Echt een top dag!!”

De leerlingen waren enthousiast en wij ook! Benieuwd naar de mogelijkheden voor een bezoek aan RIGO Verffabriek? Neem contact op via de ‘Advies of hulp nodig’ button.

< Terug naar het overzicht