Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Schilderen met heraldische kleuren

Schilderen met heraldische kleuren

Op verzoek van Krijn Kraaijeveld, mijn oud docent van Nimeto (vakschool voor creatieve ruimtemakers), ben ik op bezoek op het Cibap (vakschool voor vormgeving) in Zwolle. Ik ontmoet in Zwolle de leerlingen van het excellentieprogramma van verschillende schilders vakscholen.

Door: Quinty, technisch adviseur verf

De leerlingen gaan een wapenschild gieten van gips en dat schilderen met TOPLIN Hoogglans. Alle heraldische kleuren heb ik vandaag bij me. Deze kleuren zijn vastgesteld in de heraldiek. Heraldiek is de wapenkunde waarin wapenuitrustingen van ridders werden versierd met symbolische voorstellingen. Hieruit zijn later de (familie)wapens ontstaan. De heraldische kleuren komen voor op wapenschilden, kastelen en landhuizen. Ze zijn altijd gecombineerd met een edelmetaal, zilver of goud.

Tijdens het bezoek geef ik een praktijkles over de lijnolieverf. Enkele leerlingen hebben al met TOPLIN geschilderd tijdens hun stage. Ze delen graag hun ervaringen. Een paar weken later krijg ik prachtige foto’s van de met TOPLIN gekleurde wapenschilden. Daar worden we blij van!

< Terug naar het overzicht