Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Standverf beleeft een opmars

Standverf beleeft een opmars

Lijnolie Standverf beleeft een opmars, dankzij haar duurzaam herwinbare ecologische aspecten en dankzij de onovertroffen technische eigenschappen. Niet voor niets vinden we in monumentaal werk honderden jaren oude intacte lijnolieverflagen terug. Want bij monumenten hoort lijnolieverf. RIGO Verffabriek presenteert TOPLIN lijnolie standverf. Met nu ook een volledig in eigen beheer ontwikkelde watergedragen lijnolie standverf voor binnen.

Innovatie en modernisering

Tot voor kort was het vanwege wetgeving niet mogelijk om binnenshuis lijnolieverf te verwerken. Maar degene die een restauratieklus gaat aanvangen aan een monumentaal gebouw zal zich toch de wenkbrauwen fronsen bij de gedachte dat er gewerkt moet worden met acrylatendispersies. Deze moderne synthetische technologieën matchen niet met dergelijke authentieke ondergronden.

Om daar een oplossing voor te bieden, besteedde RIGO Verffabriek de afgelopen vier jaar intensief tijd aan het ontwikkelen van watergedragen lijnolie standverf. Het laboratorium deed onderzoek naar natuurlijke grondstoffen die water en lijnolie konden laten emulgeren, voldoende handvetbestendigheid gaven en fijne verwerking zouden opleveren. Het resultaat is een authentiek watergedragen lijnolieverfsysteem dat volledig voldoet aan de arbowet met technisch hoogstaande eigenschappen. Met lijnolie als basis, toont het product eerbied aan monumentale ondergronden en bestaat het bovendien voor 95% uit natuurlijke grondstoffen. TOPLIN Aqua producten voldoen aan de eisen van het EU-ecolabel en beschikken als eerste verfproduct over het hoogste A+label van het Zwitserse Umwelt Certificaat.

“Het universeel bruikbare vlas”

“Linum usitatissimum” is de Latijnse naam voor vlas, letterlijk vertaald “het universeel bruikbare vlas”. Deze naam dankt het vlas aan de veelzijdige inzetbaarheid van dit cultuurgewas. Mooi is ook dat lijnolie vrijwel volledig wordt toegepast in de vorm zoals die gewonnen wordt. Zonder dat het via ingrijpende processen tot een nieuwe synthetische stof omgebouwd hoeft te worden. Het vlas waar het lijnzaad uit gewonnen wordt stelt geen bijzondere eisen en groeit prima op onze breedtegraad. RIGO Verffabriek verbouwt vlas op braakliggende terreinen in de Haarlemmermeer en voorziet daarmee voor een belangrijk deel in de eigen lijnoliebehoefte.

De koningin is dood, leve de koningin!

Echte kwaliteit laat zich niet verdringen. Dat geldt ook voor de goede oude lijnolie standverf. Dat is de 'koningin' van de verfwereld en zij verovert de laatste tijd haar positie stukje bij beetje terug. De nooit geëvenaarde weersbestendigheid, de hernieuwbaarheid, de duurzaamheid, de schoonheid en het aanrakingsgevoel worden herontdekt en maakt een groeiende schare fans. Die nu ook met lijnolieverf voor binnen kan werken met TOPLIN Aqua watergedragen lijnolie standverf.

 

Thema: Hollandse Lijnolie - duurzaamheid - biobased grondstoffen - duurzame verf - erfgoed

< Terug naar het overzicht