Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Studenten Nimeto en Cibap excelleren

Studenten Nimeto en Cibap excelleren

Studenten van de schildersopleiding aan het Cibap en Nimeto kunnen een excellentieprogramma volgen in de richting "restauratie en decoratie". Daarmee specialiseren zij zich in restauratietechnieken zoals houtimitatie en marmeren en nog veel meer.

Een groep ambitieuze en leergierige studenten aan de schildersopleidingen van Nimeto Utrecht en Cibap zwolle in Zwolle volgt het Excellentieprogramma "Restauratie en Decoratie". In dit programma leren ze ambachtelijke restauratietechnieken zoals marmeren en het maken van houtimitatie. Maar ook kleurhistorisch onderzoek en vrij werk in de vorm van muurschilderingen komen aan bod.

Onze technisch adviseurs verf mochten onlangs een les verzorgen in het schilderen met TOPLIN en TOPLIN Aqua Lijnolie Standverf. Als restauratieschilder is het belangrijk meer materialen kennis te hebben over de oude verflagen die tegen zult komen in de praktijk. Begrip over hoe verf gemaakt wordt en welke pigmentering en bindmiddelen je tegen kunt komen leren ze dan ook door het volgen van dit soort workshops.

Wij vinden het ongelooflijk leuk om aan deze jonge mensen een stukje van onze kennis over te dragen. Het is van groot belang dat er een nieuwe generatie vaklui wordt opgeleid. En deze jongens en meiden zetten zich vol overgave in voor het vak.

TOPLIN Aqua 

Thema: duurzaamheid - duurzame verf - duurzaam produceren - Hollandse lijnolie - biobased grondstoffen 

< Terug naar het overzicht