Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Twee kapiteins op een schip? Ja, gelukkig wel!

Twee kapiteins op een schip? Ja, gelukkig wel!

Wij, Toon en Machiel, zijn beiden voor 50% eigenaar én beiden directeur. Anders dan bij veel andere bedrijven, hebben wij onderling geen verantwoordelijkheidsgebieden verdeeld. Machiel en ik werken sámen aan alle onderwerpen. Daardoor kunnen we in het verlengde van elkaars sterke kanten werken. Of elkaar helpen bij de dingen die we minder goed kunnen. Op die manier werken we complementair aan elkaar.

De basis voorwaarde voor deze manier van samenwerken is dat we steeds in nauw contact met elkaar zijn. Zo delen we een werkplek waar we niet alleen beiden een bureau hebben, maar ook allebei onze gesprekken voeren. Op die manier blijven we goed op de hoogte en kunnen we elkaar aanvullen. In onze samenwerking heb ik geleerd dat het nuttig is om geduldig te zijn. Zodat Machiel tijd heeft om te beschouwen alvorens te besluiten. Daardoor worden beslissingen beter onderbouwd en meer solide. Tegelijkertijd waardeert Machiel het juist dat ik soms niet al teveel tijd stop in overwegingen, maar een doel kies en daar op af ga. Samen hebben we gemerkt dat we zo het meest effectief zijn. Beiden vanuit onze eigen kracht, samenwerkend aan hetzelfde doel.

Sinds we in 2019 een Managementteam hebben samengesteld voor het leiden van de processen, hebben we meer tijd voor het werken aan onze kerntaken als eigenaren en directie van RIGO Verffabriek. Die kerntaken zijn:

  • Ondernemen
  • Verbinden
  • Representeren

 Deze kerntaken hebben we concreet gemaakt in doelstellingen. Voor 2019 staat in die doelen bijvoorbeeld dat we dit jaar de visie voor 2025 klaar hebben. In onze manier van samenwerken is het enorm belangrijk dat die visie volledig ‘van ons beiden’ is. Zo zorgen we ervoor dat ‘de twee kapiteins op het RIGO schip’ dezelfde kant op varen. Ben je benieuwd naar onze visie? Download dan hier het RIGO Verffabriek brandbook. Of bel ons als je vragen hebt!  

door Toon

< Terug naar het overzicht