Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Gem. Den Haag, Stichting Haagsche Scholen en Stichting Triodos kiezen Ekodur

Object:

Dalton KC Helen Parkhurst, Den Haag

Opdrachtgever: 

De Haagse Scholen

Uitgevoerd door:

SMT Bouw & Vastgoed en Repaint Schilderwerken

Architect:

DP6 Architectuurstudio

Groothandel:

Vink Verf, Den Bosch

Toegepast product:

EKODUR

Gem. Den Haag, Stichting Haagsche Scholen en Stichting Triodos kiezen Ekodur

De uitdaging:

KC Helen Parkhurst is een Dalton school voor kinderen van 0-12 jaar. Het voornaamste doel van het kindcentrum is dat de kinderen gelukkig en succesvol zijn in een fijne, duurzame omgeving. Hier wordt invulling aan gegeven door middel van o.a. een doorlopende leerlijn, werken aan zelfstandigheid, samenwerken aan de hand van zelf opgestelde planningen en een keuze voor een zo duurzaam mogelijk gebouw.

In het ontwerp staan drie pijlers voorop:

1. Beïnvloeding binnenmilieu
De gebruiker kan temperatuur, ventilatie, daglichttoetreding en verlichting zo veel mogelijk individueel beïnvloeden. Dit resulteert in een positievere waardering van het binnenmilieu.

2. Duurzaam gebouw
Ontwerpoplossingen, de detaillering en materiaalkeuze zijn zodanig dat een zo duurzaam mogelijk gebouw wordt gerealiseerd zowel in bouw als exploitatie.

3. Laag energieverbruik
Het beperken en vermijden van energiegebruik heeft een hoge prioriteit. Het gebouw heeft daarom de juiste oriëntatie, een schil met hoge isolatiewaarde, voldoende massa en volume en er wordt gezorgd voor voldoende daglicht tot diep in het gebouw.

Naar verwachting zal eind 2019 het gebouw opgeleverd gaan worden.

KC Dalton in EKODUR

Ondergrond:

Nieuw, fabrieksmatig gegrond

De oplossing:

Voor de opdrachtgever en architect staan 3 belangrijke elementen voorop waaronder een duurzaam gebouw, “De detaillering en materiaalkeuze zijn zodanig dat een zo duurzaam mogelijk gebouw wordt gerealiseerd zowel in bouw als exploitatie”.
SMT Bouw & Vastgoed en Repaint Schilderwerken kiezen er dan ook voor om duurzamere verf toe te passen zoals EKODUR Aflak Interieur Satijn. De Ekodur heeft een fijn kwast gevoel, een langere open tijd tijdens de verwerking en blijft stralend wit. Op de kozijnen is de EKODUR Aflak 1K toegepast. Voor de deurposten en stalen steun pilaren hebben ze de EKODUR 2K toegepast, deze verf is extra stoot-en krasvast, makkelijk schoon te maken en daardoor uitstekend geschikt voor alle kinderen die de school in gebruik gaan nemen.

Het resultaat:

Eind 2019 zal het veelzijdige gebouw in gebruik worden genomen. Aan de drie geformuleerde uitgangspunten bij de realisatie is op deze manier succesvol invulling gegeven.

< Terug naar het overzicht