Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Mausoleum openbare begraafplaats Haarlem

Object

Mausoleum Openbare begraafplaats Haarlem

Uitgevoerd door

Lansink B.V.

Opdrachtgever

Gemeente Haarlem afdeling Facilitaire Zaken

 

Groothandel

Mooij verf

Ondergrond

Diverse bestaande ondergronden, hout, staal en mineraal

Toegepaste producten

TOPLIN Lijnolie Standverf, TOPLIN Aqua, SKYN Supercoat

Mausoleum openbare begraafplaats Haarlem

De uitdaging

Het Mausoleum is een Rijksmonument naar ontwerp van gemeentearchitect J. Leijh en is in het jaar 1894 in gebruik genomen. In de jaren 1972 en 1999 zijn er enkele aanpassing geweest aan het Mausoleum en het was weer tijd voor een grondige renovatie aan zowel dak, gevel als houtwerk. Er is een kleurhistorisch  onderzoek uitgevoerd door mevrouw Judith Bohan van Judith Bohan Interieur Restauratie uit Linschoten. Hieruit blijkt dat de originele kleuren anders zijn dan de huidige. Er is besloten om terug te gaan naar de originele kleuren. Het houtwerk was op diverse plaatsen (vooral bij de dakgoot) heel erg slecht (houtrot). Ook aan de gevel (welke was afgewerkt met een conventionele muurverf) was flink wat schade waargenomen. Behalve het buitenwerk zal een groot gedeelte van het binnenwerk worden geschilderd. Hier gaat het om het houtwerk en de wanden.

Binnenzijde Mausoleum

De oplossing

De huidige afwerklagen buiten waren niet meer afdoende van kwaliteit. Een grondige schildersbeutd was nodig. Besloten is om alle ondeugdelijke verflagen te verwijderen en vervolgens 2 keer het houtwerk geheel te voorzien van een grondlaag met Toplin Grondverf en vervolgens het gehele werk af te lakken met Toplin aflak Hoogglans. de gevel was voorzien van een conventionele afwerklaag. Besloten is om hier mee door te gaan. Na het verwijderen van ondeugdelijke lagen zijn kale delen bijgewerkt en vervolgens is het geheel 2 keer behandeld met Deko Supercoat.

Bij het binnenwerk zal ook teruggekeerd worden naar de originele kleuren. Nadat lekkages zijn verholpen zijn wanden en plafonds behandeld met Deko Supercoat en is voor het houtwerk gekozen voor een conventionele acrylaatverf Ekodur Aflak Interieur satijn. Gezien de staat van het schilderwerk was 1 x bijwerken, 1 x gronden en 2 x aflakken nodig voor een super mooi resultaat. De transparant afgewerkte toegangsdeur was behandeld met een synthetische transparante afwerking en om deze te behandelen is gekozen voor de Original Jachtlak welke een betoverende hoogglans en dieptewerking heeft!

Het resultaat

Original Jachtlak

 

< Terug naar het overzicht