Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Stijlvolle patroonvloer in kambala

Object

Kambala vloer in Amsterdam

Uitgevoerd door

Vloerenhuis Amsterdam

Opdrachtgever

Particulier bezit

 

Groothandel

Plinten en Profielen Centrale

Ondergrond

6,3 mm Kambala tapis

Toegepaste producten

ROYL Oil 2K Clear #4560 en ROYL Project Onderhoud 2K Clear #4580

Stijlvolle patroonvloer in kambala

Uitdaging:

Deze opdrachtgever was op zoek naar een parketvloer met de uitstraling van weleer als basis voor een stijlvol en kleurrijk interieur, dat geheel naar eigen smaak werd samengesteld.

 

Het monsterbord van het Meyerick patroon was precies wat ze zochten. Het heeft iets weg van een versaille-vloer maar dan met een ster in het midden. De panelen meten 46 x 46cm en de vloer is rondom luxueus afgewerkt met een bies, band, bies + staande rand afgewisseld met Carreauxjes om en om.

 

Oplossing en systeem:

Als houtsoort viel de keuze voor de tropische houtsoort kambala. Door de impregnerende werking  van ROYL Oil 2k Clear kleurde het hout extra warm op en door de vloer te voorzien van een laagje ROYL Project Onderhoud 2K Clear kreeg de vloer zijn rijke uitstraling.

 

Het resultaat:

Het is een pareltje geworden; Een levendige en chique paneelvloer, waar het ambacht en vakmanschap vanaf spat. Plankje voor plankje verlijmd en gespijkerd en aansluitend in het werk geschuurd, gevoegd en afgewerkt met olie.

Door de vloerafwerking regelmatig te onderhouden met ROYL Onderhoudsolie wordt deze mooier en mooier. Geen wonder dat deze vloer op basis van de foto’s al meerdere keren is verkocht!

< Terug naar het overzicht