Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Tot maandag! 350m2 in een weekend als nieuw en gebruiksklaar.

Object:

Hoofkantoor Rabobank Alkmaar e.o. Auditorium en receptie 350 m².

Uitgevoerd door: 

Gaffi Parketvormgevers Breda - Eric Jongmans samen met nog 5 Gilde Parketteurs.

Groothandel:

Plinten en Profielen Centrale

Toegepast Product:

ROYL OIL 2K

Tot maandag! 350m2 in een weekend als nieuw en gebruiksklaar.

De uitdaging:

Opdrachtgever was niet tevreden over de bestaande afwerking: de vloer degenereerde te snel en kon met het onderhoudsprogramma niet op het gewenste niveau worden gehouden.
Vraag was om de vloer van 350 m² binnen een weekend kaal te schuren, opnieuw af te werken en gebruiksklaar op te leveren, zodat de vloer maandagochtend om 8 uur weer in gebruik kon worden genomen.
De oorspronkelijke donkere kleur moest behouden blijven.
De uitvoeringsperiode lag in een periode met winterse en natte weeromstandigheden.

De ondergrond:

Renovatie van 350 m² kops hout eiken vloer. Oorspronkelijke afwerking reactieve beits en olie.

De oplossing:

ROYL OIL 2K is binnen 24 uur volledig doorgehard en belastbaar. Dat maakt het dus mogelijk om de vloer op zondagochtend in de olie te zetten en maandagochtend weer in gebruik te nemen. ROYL 2K kan uitstekend worden aangekleurd. Hier is gekozen voor C08 Mystic Black uit de houttinten kleurwaaier.
Eric stelde een team samen van in totaal 6 man, allen lid van het Gilde van gediplomeerde parketteurs. Ze zijn op zaterdagochtend begonnen met uitruimen en schuren. Zaterdagmiddag heeft de vloer de eerste behandeling gekregen met ROYL OIL 2K. Normaal is 1 behandeling met ROYL OIL 2k voldoende en zondagmorgen was de vloer inderdaad volledig droog en al goed bestendig. In verband met het type vloer (kops hout) was echter met de opdrachtgever afgesproken om de vloer op zondag nog een tweede keer te oliën.

Het resultaat:

Maandagochtend is er weer ingericht en zijn de ruimtes in gebruik genomen.
Na drie weken is er een controle bezoek geweest. Alles spik en span. Weer zes maanden later is iedereen van facilitair manager tot receptioniste nog laaiend enthousiast over de afwerking met ROYL OIL 2K . Geen wonder, want ondanks dat de vloer sinds de oplevering op 4 februari 2013 alleen nog maar was gestofzuigd, gewist en nat was gereinigd, was er nog geen vlekje of krasje te zien. De vloer lag er - ondanks intensief gebruik door de 200 bankmedewerkers - perfect bij.

Ook na een jaar volop in gebruik te zijn geweest was er geen sprake van slijtage of vlekken. Stoelen en wielen hadden geen krassen achtergelaten en de kleur was nog volledig in tact.

 

< Terug naar het overzicht