Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Warme lak laat hout spreken

Object:

Particulier bezit in Rotterdam.

Uitgevoerd door:

Meesterparketteur Saar Berks

Ontwerp:

Saar Berks

Toegepast Product:

STEP Parket Grondlak Warm en STEP Parketlak 2K Satijn

Groothandel:

Plinten en Profielen Centrale

 

 

Warme lak laat hout spreken

De uitdaging:

De klant wilde een eiken visgraat, maar kreeg uiteindelijk een unieke warme vloer met fraai ontworpen elementen. Het huis dateert van rond 1900 en had fraaie architectonische elementen uit die tijd met ondermeer glas-in-loodramen en een schouw. In het vloerontwerp zijn deze vormen uit de Art Nouveau als uitgangspunt genomen. Saar Berks wilde de huiseigenaren laten zien dat een warme houtsoort in een subtiele glans de oorspronkelijke kenmerken van de stijl zou versterken.

Mutenye is een prachtige houtsoort. Het kernhout heeft van nature een hoge glans en vertoont enige gelijkenis met teakhout en noten. Met als onderscheid dat mutenye zeer donkere, bijna zwarte vlamtekening heeft.

De afwerking was voor Saar dus heel belangrijk en moest "het hout laten spreken" door de contrasterende kleuren de combinatie te versterken en te laten glanzen.

Vloer en deuren art nouveau

De ondergrond:

Nieuw geplaatste patroonvloer. Visgraat met bies-band-bies en sluitfriezen. Houtsoort mutenye met biezen en ornamenten van wengé.

De oplossing:

Saar Berks heeft veel tijd genomen voor de voorbereiding en een monsterbord. Uiteindelijk moest de klant door middel van het mosterbord overtuigd worden voor de keuze van deze exotische houtsoort. De afwerking was zogezegd essentieel: Saar koos voor de STEP Parket Grondlak warm in combinatie met STEP Parketlak 2K Satijn.

Het resultaat:

De klant liet weten dat het uiteindelijke resultaat nog mooier is geworden dan verwacht.
Het is de kers op de taart van de woning, waarin oud en nieuw samenkomen met ambacht en techniek.

 

fotografie Arjan Kerpel

< Terug naar het overzicht